Bahan-bahannya:
1 cawan cinta yang sentiasa segar
1 1/2 cawan tepung keyakinan
1/2 cawan serbuk kepercayaan
1 cawan pengharapan
3 cawan keimanan
2 cawan serbuk kasih sayang
3 sudu persefahaman dan tolak ansur
1 1/2 sudu rasa cemburu (sukat betul2 utk mengelakkan syak wasangka)
2 sudu budi bahasa
2 sudu gurau senda
1 cawan puji-pujian sebagai penambat hati

Cara menyediakannya:
Adun kesemua bahan diatas dgn cermat supaya tidak dimasuki anasir2 yg tidak sihat. Jika semasa mengadun ,timbul rasa curiga, marah dan sakit hati tapiskan lalu buang jauh2 kesemua unsur tersebut. Apabila adunan sudah naik cantik dan hati rasa puas,panaskan ketuhar.Kemudian bakar adunan tadi dengan api kesetiaan yg tidak berbelah bagi.

Untuk hiasan:
Salut kek cinta yang telah siap dibakar dengan lapisan ketakwaan dan kesyukuran. Kemudian tabur bunga-bunga cinta yang segar dan mekar disekelilingnya. Agar kek tambah menarik, serikan lagi dengan buah cahaya mata.

Peringatan:
Kek akan sedap dimakan jika dihidangkan segera bagi mengelakkan sikap dingin dan kritikan melampau. Semasa menghidang, jangan lupa sertakan dengan senyuman manis dan lirikan manja. Dalam masa yang sama, jauhkan kek dari api kemarahan untuk mengekalkan kelazatannya...


.......Selamat mencuba.......

No comments

We will not be responsible for any losses, damages and anything related to your comment. Please provide Ur Name(nickname accepted), Location and Your Support/Creative Comment/Feedback/Question, etc. Have a Pleasant day.

Popular Posts

Web Hits

Powered by Blogger.