Assalamualaikum.. wbt..

Alhamdulillah.. dah 13 hari Ramadhan kita lalui.. agak sepi sedikit dlm minggu ni x menaip disini.. alhamdulillah. diizinkan Allah,.. TQ kepada Sahabat admin https://www.facebook.com/itsyourrayban atas kredit yg telah diberikan kepada page ini, dan juga fan page TKDesign di FB.. https://www.facebook.com/terataqkhalifahdesign

Alhamdulillah.. dengan Ilham dari Allah.. semenjak dua ni admin ada busy sikit.. TQ kepada semua yg telah tempah design. Admin ingin membantu sekadar yg mampu selagi kudrat yg Allah beri ada didalam diri ini;
Thanks Allah..
Thanks to All.. Thanks to KRBM Thanks to Bro Zul, Bro Alim, n Cik Shikin n Legasi KRBM..

Sebelum beredar admin nk kongsikan beberapa hadis yg dipetik dari blog: 

 http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/08/hadis-hadis-nabi-tentang-kelebihan.html
  • Hadis riwayat Ahmad, al-Bukhari dan Muslim daripada Sahl bin Sa’d. yang maknanya: “Sesungguhnya dalam syurga terdapat sebuah pintu yang dikenali dengan nama Rayyan, dimana memasuki daripadanya orang orang yang berpuasa pada hari kiamat dan yang lain tidak berhak. Dikatakan mana orang yang berpuasa? Lantas mereka bangun dan masuk melaluinya. Apabila selesai ditutup dan tiada yang lain berhak memasukinya”.
  • Hadis riwayat Ibn Majah dan al-Hakim, daripada Ibn Umar, yang maknanya:“Sesungguhnya bagi orang yang berpuasa ketika berbuka mempunyai doa mustajab yang tidak ditolak”.
  • Hadis riwayat al-Baghawi dari seorang lelaki di kalangan sahabat, yang maknanya: “Satu kebajikan dengan sepuluh kali ganda dan ditambah, dan satu kejahatan hanya dibalas satu dan mungkin Aku hapuskannya, dan puasa untuk-Ku, dan Akulah yang membalasnya. Puasa sebagai perisai dari azab Allah sebagaimana penyangga, sebagai perisai dari mata pedang”.
  • Hadis riwayat al-Baihaqi di dalam al-Syu`ab daripada Abu Hurairah, yang maknanya: “Puasa adalah separuh kesabaran, dan di atas setiap sesuatu mempunyai zakat, dan zakat jasad ialah puasa”.
  • Hadist riwayat al-Nasa`ie daripada Abi Sa`id, yang maknanya: “Siapa yang berpuasa sehari semata-mata pada jalan Allah nescaya Allah menjauhkan wajahnya dari neraka jahannam selama 70 tahun”.
  • Hadist riwayat Ibn Mandah di dalam `Amali, daripada Ibn Umar dan al-Dailami, daripada Abdullah bin Abu Aufa, yang maknanya: “Diam orang yang berpuasa merupakan tasbih, tidurnya merupakan ibadat, doanya mustajab dan amalannya digandakan”.
  • Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim, yang maknanya: “Apabila datangnya Ramadhan nescaya dibuka pintu-pintu syurga, ditutup pintu-pintu neraka dan diikat syaitan-syaitan”.
  • Hadis riwayat Ahmad, al-Bukhari dan Muslim, begitu juga dengan Ashab al-Sunan, yang maknanya: “Siapa yang berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan ihtisab, nescaya diampun baginya dosa yang terdahulu”.

-End-

Mudah2n memberi manfaat dengan perkongsian yg ada.. jika ingin maklumat lanjut boleh ke blog http://naimulfirdaus.blogspot.com .

Sedikit bingkisan dari KRBM (Kedai Ray-Ban Mania) Jangan lepaskan peluang..

https://www.facebook.com/itsyourrayban

** JUALAN RAYA MANIA!! **
"✓ Gambar Kacamata yang dipakai oleh MODEL/ADMIN Adalah Kacamata Sebenar, Seperti Mana Yang Kami Jual.
✓ Kami TIDAK Mengamalkan COPY/PASTE gambar dari luar demi MENJAMIN Produk Kami Sama Seperti Yang Di Iklankan.
✓ Jadi Anda Tak Perlu Risau Dengan Ketulusan dan Kualiti Yang Kami TAWARKAN.
✓ Malah Kami Juga Telah menjadi pilihan Beberapa SELEBRITI/ARTIS POPULAR Malaysia.

✓ Bro Alim Memakai Ray Ban size MEDIUM.
✓ Lense KACA with 100% UV PROTECTION/ UV400 PROTECTION.
✓ Jadi Anda Tak Perlu Risau Dengan Ketulusan dan Kualiti Yang Kami TAWARKAN.
✓ Kami Menjanjikan Hanya Yang Terbaik Untuk Semua Pelanggan Yang Kami Sayangi!!"

(KRBM Quote)
---------------------------------------------
"Sekadar Berkongsi dan Memperingatkan diri ini yg sering Lupa dan Lalai"
-----------------------------------------------------

No comments

We will not be responsible for any losses, damages and anything related to your comment. Please provide Ur Name(nickname accepted), Location and Your Support/Creative Comment/Feedback/Question, etc. Have a Pleasant day.

Popular Posts

Web Hits

Powered by Blogger.